Yeni Yıl Mesajı


Değerli Tonyalılar

2016 takvim yılını geride bırakmış 2017 takvim yılına başlamış bulunmaktayız.

Bir taraftan bir yıl daha yaşlanmış olmanın burukluğunu yaşarken diğer taraftan bir yıl daha hayat tecrübesi kazanmış halimizle yeni yılda daha verimli ve güzel bir hayat yaşayacağımız ümidini, sevincini hissetmekteyiz.

İnsanoğlunun bu fani dünyadaki en önemli görevinin onurlu bir hayat yaşamak olduğu düşüncesindeyim.

Gerek devletler bazında , gerek yerel bazda ve gerekse bireyler bazında alabildiğine süren birbirine egemen olma yarışı ve bu yarışın sonucu çıkan kavgalar, savaşlar tarih boyunca insanlığın en büyük sorunu, huzurlu ve onurlu bir hayat sürdürebilmeninde en büyük engeli olmuştur.

1071 yılına kadar muhtelif Türk boylarına yurt, 1071 yılından sonra da Türk Milletine vatan olan Anadolu, tarih boyunca egemenlik savaşlarına en fazla sahne olan kara parçası, halkı da sürecin bedelini ödeyen halk olmuştur.

Zira Anadolu her zaman dünyaya ve özellikle Ortadoğu'ya egemen olmak isteyen ulusların önceliği olurken, 1071'de Türk egemenliğine geçmekle, 1453' te Bizans'ın 1461'de de Pontus'un tarih sahnesinden silinmesiyle bir hak iddia alanı olmuştur. Bunun üzerine ecdadımızın yer yüzünde üç büyük imparatorluk kurmuş olması, son Osmanlı İmparatorluğuyla cihan hakimiyeti sağlamış olması ve İslamın bayraktarlığını yapmış olmasından kaynaklanan dini ve milli husumeti koyduğumuzda, bu kara parçasını vatan olarak elimizde tutabilmenin ne kadar zor olduğunu anlamak çok daha kolay olacaktır.

İstiklal Harbi sürecinde dört bir yandan Anadolu'muza saldırarak milletimizin orta Anadolu da mahpus bırakılması hedefleyen saldırıların yegane sebebi buydu.

Bu sebep halen gündemde olup saldırılar sadece yöntem değiştirmiştir.

İstiklal Harbi sonucu bağımsızlığını kazanarak yeni bir devlet kurmayı başaran ve Anadolu da ki hakimiyetini tarihe tekrar yazan milletimiz üzerindeki emperyalist oyunlar sistemli ve kararlı bir şekilde devam ettirilmektedir.

Emperyalizmin tarih boyunca milli birlik ve bütünlük içinde olup bir güç oluşturan ülkeleri bölüp parçalayıp yönetmekte ve sömürmekte kullandığı yöntem ülkemizde de kullanılmaya çalışılmaktadır.

Bu kapsamda dini birliğimiz mezhepler ve cemaatler üzerinden bölünmeye; anayasamızda belli edildiği üzere siyasi boyutlu bir tanıma dayanan millet birliğimizde ırki ayrımlarla bölünmeye çalışılmaktadır.

Yıllarca ülkemizin başına bela olan ve hepimizin acısını çektiği bölücü terör belası ve işbirlikçisi 15 Temmuz ihanet çetesi, İstiklal Harbinde ülkemize saldıran emperyalist devletlerin ve zihniyetin bugünkü versiyon ve temsilcileridir.

2016 yılı ülkemizin ve halkımızın ferağı yönünde bir çok kazanımların elde edildiği bir yıl olması yanında milli birlik ve beraberliğimize karşı saldırıların hız kazandığı, ülkemiz ve milletimizin üzerinde oynanan oyunların ve hain emellerin biraz daha açığa çıktığı bir yıl olmuştur.

Takdir edersiniz ki eğer bu ülkede bizlerin ve bizden sonraki neslimizin esaret altına girmeden onurlu bir hayat sürmesini istiyorsak Anadolu tarihi süreci, son yıllarda yaşananlar ve özellikle 2016 yılı 15 Temmuz süreci bizleri daha dikkatli olmaya daha çok çalışmaya, daha çok üretici olmaya, birbirimizi ve milletimizi daha çok sevmeye, birlik beraberliğimize ve bizi biz yapan ortak değerlerimize ve en önemlisi bütün bunlarla birlikte daha güçlü olarak vatanımıza daha çok sahip çıkmaya mecbur kılmaktadır.

Tonya Belediye başkanı sıfatıyla 2016 yılının Tonya halkımızın ve milletimizin refahı, huzur, güvenliği, milli birlik ve beraberliğimiz yönünden en iyi bir yıl olması için gerekli gayreti ve ihtimamı göstermeye, halkımı en iyi şekilde temsil edecek bir duruş sergilemeye çalıştım.

Bu yönde benimle birlikte Belediye Meclis Üyelerimizin, Belediye çalışanlarımızın, halkımızın, Büyükşehir Belediyemizin ve komşu belediyelerimizin gösterdiği gayret ve ihtimam birliğini kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

2016 yılında ve daha evvel ki yıllarda her alanda edindiğimiz tecrübelerimizi de katarak 2017 yılında Belediye Meclis Üyelerimizle, Belediye Çalışanlarımızla, Halkımızla, Büyükşehir Belediyemiz, Komşu belediyelerimizle birlikte daha iyi hizmetler üreteceğimize halkımıza daha iyi bir yaşama ortamı sağlayarak huzur ve mutluluğunu artıracağımıza, ülkemizin milli birlik ve beraberliğine, huzuruna ve güvenliğine daha iyi katkıda bulunacağımıza olan inancımla gayret ve azmimle bütün Tonya halkımızın, milletimizin ve insanlığın yeni yılını tebrik ediyorum.

Saygılarımla.
Osman BEŞEL
Tonya Belediye Başkanı


14.02.2017 15:42:10     3389

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr