Tonya Turizmle Büyüyecek


20.04.2016 14:36:25     2531
Tonya Turizmle Büyüyecek

Tonya Belediyesi Ali Koç Kültürevi'nde gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinliklerine Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, çok sayıda sektör temsilcisi ile davetliler katıldı.

Turizm sezonunun Tonya'da kutlanmasının ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, bu bölgenin değerlendirilmesi gereken potansiyelleri olduğunu söyledi. Doğu Karadeniz'i tercih eden turistlerin gelecekte artmaya devam edeceğini kaydeden Hacısalihoğlu, 'Önemli olan bu artışın iyi bir tanıtımla devam etmesidir. Ne kadar tanıtım yaparsak ilimiz ve bölgemize o kadar daha fazla turist gelecektir. Bu bakımdan atacak olduğumuz adımları çok dikkatli atmamız gerekiyor. Bu doğrultuda Trabzon'da, özellikle Tonya bölgesi vadisi, Çal mağarası, Şahinkaya kayalıkları için bir mastır plan yapılması doğrultusunda bir karar aldık. Bu konuyu dünyada en iyi bilenlerden Avusturyalı heyetle çalışmalarımızı başlattık. Tonya Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın başlatmış olduğu bu çalışmayı sayın valimize ilettik. Bu çalışmalar şehir adına hep birlikte devam ediyor. Turizmden kimse kendini ayrı düşünmesin çünkü herkese bir görev düşüyor. Bu hepimizin işidir. Bir yerde başlar, şehir ve ilçelerimiz sahip çıkarak devam eder. Başlattığımız mastır çalışma sona doğru geliyor. Devamında da eylem planı ile hayata geçmesi en büyük arzumuzdur' dedi.

'TONYA UZUNGÖL GİBİ OLMASIN'

Hacısalihoğlu, Trabzon'un markası olan Uzungöl'ün plansız büyüme yaşadığını ve yaklaşık on bin yatak kapasitesine ulaştığına dikkat çekerek Tonya Vadisi'nde plansız büyüme yerine, planlı bir turizmin yerleşmesini arzu ettiklerini kaydetti. Hacısalihoğlu 'Bu plan yerleşince uluslararası standartlarda olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla geleceğe dönük diğer ilçelerde de benzer şekilde uluslararası standartlarda turizm merkezleri yapılması ile birlikte bütün Karadeniz bölgesine bahsetmiş olduğumuz sayılarda veya daha fazla turisti çekebilme fırsatımız olacaktır. Buna herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu bakımdan Tonya büyük bir avantaja sahiptir. Plansız bir büyüme yok. Bu konuda yapılacak olan eylemlerin atılacak olan adımların hepsi yerli yerine oturacaktır' diye konuştu.

Son bir ayda güzel ilçe Tonya'ya üç defa geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, insan elinin değmediği Tonya'nın, doğanın daha bozulmadığı bir yer olduğunu dile getirdi. Turizmin bacasız fabrika olduğunu ifade eden Kara, 'Bu bölge, turizmde büyük mesafeler alması gereken bir yöre. Doğayı bozmadan, çevreyi bozmadan bir şeyler yapmalıyız. Gelen yerli ve yabancı turistleri memnun etmeliyiz. Turizm Haftası'nın Trabzon'da Tonya'da kutlanması ile işaret fişeği atılmıştır. Devletin imkânları, Turizm Bakanlığı'nın imkanları bu konuda sonuna kadar açıktır' şeklinde konuştu.

'TONYA TURİZME HAZIRDIR'

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de, bölge turizminin gelişmesinde önemli rol oynayan, lokomotif görevi yapan ancak zorlanmış ve yorulmuş olan Altındere Vadisi, Uzungöl Vadisi ve Ayder Yaylası gibi turizm merkezlerine yeni turizm merkezleri ve alanlarının eklenmesi gerektiğini söyledi. Beşel, 'Özellikle ilimizin batı tarafında yeni turizm merkezleri oluşturularak alan genişlemesi ve buna paralel olarak da turist sayısının ve bölgedeki konaklama süresinin artırılması öncelikli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Turizmin, bölgenin kalkınması ve gelişmesinde önemli bilgi ve birikimi ile daima bize kapı açan ve öncülük eden Sayın Valimiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüzün bizzat konuya duydukları ilgi ve yerinde yaptıkları incelemeleri ile Tonya ilçemizdeki bu yöndeki potansiyeli görmüşler, gerekli adımlar atılarak, çalışmaları süratli bir şekilde başlatmışlardır. Tarih, kültür ve olağanüstü doğa güzelliklerin iç içe yaşandığı Tonya ilçemizin bu değerlerinin bölge turizmine kazandırılarak, bölgesel ve ulusal düzeyde ekonomik kazanım sağlanması haklı bir istediğimizdir' ifadelerini kullandı.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında protokol ve davetliler Kadıralak Yaylası'na gezi gerçekleştirdiler.

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr