Tonya Turizm Merkezi Olacak


29.06.2015 15:32:42     2452
Tonya Turizm Merkezi Olacak

TONYA TURİZM MERKEZİ OLMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI.
Trabzon Ticaret Sanayi Odası(TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Belediye Başkanı Osman Beşel, Avusturya’dan gelen heyetle birlikte Tonya’nın Kadıralak Yaylası, Kale Yaylası Vadisi, Erikbeli ve Sazalanı Yaylarından incelemelerde bulundular.

Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu inceleme sonrası yaptığı açıklamada: “Trabzon’u turizm açısından, bölgenin tek merkezi haline getirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmektedir. Hedefimiz öncelikle her tarafı projelendirmek projelendirdikten sonra da, bunları adım adım hayata geçirilmesini sağlamaktır. Bir taraftan doğa güzelliklerimiz olduğu gibi bir taraftan da tarihi güzelliklerimiz var. Tonya’nın gezip, gördüğümüz yerleri Kadıralak Yaylası, Kale Yaylası Vadisi, Erikbeli ve Sazalanı Yayları, dünyada gerçekten eşi benzeri bulunmayan yerler. Önemli olan bunları yıkmadan, bozmadan buralarda konaklama yerleri yapmaktır” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay, Kaldırım ise: “Bölgemizde turizm çok hızlı gelişiyor. Özellik Arap turizmi bu dört sene içinde, 30 binlerden 270 binlere ulaştı. Artık Uzungöl, Ayder gibi merkezlerimiz yetersiz kaldı. Bu merkezlerimiz dışında birçok yerlerimiz var ama çok tanıtılmamış, yatırım yapılmamış. Biz yaptığımız değerlendirmelerde ve çalışmalarda, Tonya’da bu potansiyeli gördüm. Çok güzel vadilerimiz, güzelliklerimiz var.

Bugün gezdiğimiz Kadıralak Yaylası, Kale Yaylası Vadisi, Erikbeli ve Sazalanı Yaylaları gerçekten muhteşem yerler. Kesinlikle bu yerler dünyaya hitap edebilecek yerler. Burada yapılması gereken şudur; dünyada en iyi planlamayı, en iyi master planları, projeleri yapanları buraya getirmek. Bizimde yaptığımız dünyada bu işi en iyi yapan Avusturya’lı firmayı buraya getirmek. İnanıyorum ki, Tonya’nın bu muhteşem yerlerini turizme kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu. Ziyaret sırasında heyet, özellikle Ürgüp’ü, Göreme’yi andıran Kale Yaylası Vadisi büyük, Kadıralak Yaylası, Erikbeli ve Sazalan Yaylalarına hayran kaldıklarını söylediler. Ziyaret sonrası Tonya Kaymakamı Halit Mengi ile Belediye Başkanı Osman Beşel, turizm heyetini Tonya’da ağırlamaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler.

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr