Liseler Arası Bilgi Yarışması Düzenlendi


20.01.2017 15:20:19     2526
Liseler Arası Bilgi Yarışması Düzenlendi

Yeşilkıyı Gazetesi ve Tonya Belediyesi işbirliğiyle liseler arası TRABZON'UMUZU TANIYALIM BİLGİ YARIŞMASI Tonya Belediyesi Ali KOÇ Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Yarışmaya Tonya Anadolu Lisesi, Tonya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi, Tonya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tonya Şehit Soner Yıldırım İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Katıldı. 

Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL yaptığı konuşma şöyle;

''Sayın Kaymakamım

 Saygıdeğer Protokol Mensupları

Değerli davetliler

Değerli Öğretmenlerimiz ve

Sevgili öğrencilerimiz.

Öncelikle sizleri Belediyemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyetle birlikte, gençlerimizin hoş bir rekabetine dayalı olan, temelde kültürümüz ve değerlerimizi öğrenmeyi, öğretmeyi amaçlayan bilgi yarışması temelinde düzenlenmiş bu etkinliğe hoş geldiniz diyorum ve etkinliğimizin güzel geçmesini, yarışmaya katılan gurupların ayrı ayrı başarılarını diliyorum.

 Düşüncemiz, istikbalimizin teminatı olan gençlerimizin aldıkları eğitim kapsamında, aynı zamanda şehrini ve yaşadığı çevreyi de iyi tanıması ve tanımlayabilmesi gerektiği yönündedir. Çünkü bu yarışmaya katılan ve izleyen gençler dahil bütün gençlerimiz yarın üniversite öğrencisi olacaklar, başka il ve ilçelerde eğitim- öğretim hayatlarını sürdürecekler, akabinde de ülkemizin değişik yörelerinde görev alacaklar ve İlçemizin ve ilimizin fahri elçileri olacaklardır. Yaşadığı çevreyi Tonyamızı, Trabzonumuzu iyi tanıyan ve tanımlayabilen gençlerimiz ulaştığı ve tanıştığı her arkadaşına, oturduğu ve zaman geçirdiği her ortama yöremizin kültürünü ve değerlerini güzel bir şekilde aktarabileceklerdir.

        Gençler bu kürsülerde yarın sizler olacaksınız, idari ve siyasi yönetime sizler yön vereceksiniz. Sizlerin bilgili ve donanımlı olması ülkemizin gelişmesine ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasına imkan sağlayacaktır. Siz bizim için çok önemlisiniz. Zira istikbalde vatanımızın, Cumhuriyetimizin, milli ve manevi bütün değerlerimizin teminatı sizlersiniz. Sizler eğitimli ve donanımlı oldukça ülkemiz daha güçlü, sizler dosdoğru ve adaletli oldukça geleceğimiz toplumsal huzurumuz daha güzel olacaktır.  Bu bakımdan bizler sizlerin eğitimi için tüm imkânlarımızı seferber etmek durumundayız. Sizlerin de bu imkânlardan faydalanıp yarınlarımıza ışık saçmanızı istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yarışmaya katılan okullarımız Tonya Çok Proğramlı Anadolu Lisesi,

 Tonya Anadolu Lisesi,

 Tonya Şehit Soner YILDIRIM İMKB Çok Proğramlı Anadolu Lisesi, ve

Tonya Anadolu İmamhatip Lisesi

 yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine ve öğrencilerimizin ailelerine;

Bu etkinliğin düzenlenmesinde fikir sahibi olan ve özel bir ihtimam gösteren YEŞİLKIYI gazetesi sahibi Sayın Amet SARAÇ a

İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve personeline,

Belediyemiz personeline ve katılan siz değerli  tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.

Yarışma guruplarına başarı sizlere güzel günler diliyorum.''  dedi. 

YARIŞMADA DERECEYE GİREN OKULLAR
1-Tonya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi
2-Tonya Şehit Soner Yıldırım İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi
3-Tonya Andolu Lisesi

Program dereceye giren okulların müdürleri ve öğrencilerine ödülleri verilerek tamamlandı.

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr