Kadıralak Tabiat Parkı ve Gölet Müjdesi


26.09.2017 20:13:15     3850
Kadıralak Tabiat Parkı ve Gölet Müjdesi

TEŞEKKÜR 
İLÇEMİZİN KAVUŞTUĞU KADIRALK TABİAT PARKI VE KADIRALAK GÖLETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. 
24.09.2017 Tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU İlçemizi sevindirici çok önemli iki müjde verdi. Bir tanesi Kadıralak Tabiat Parkı bir tanesi de Kadıralak Göleti. Sayın Bakanımızın müjdesini verdiği Kadıralak Tabiat Parkı çalışması kapsamında Kadıralak Yaylamızın ağırlıkla Yenimahalle sınırlarında kalan 357 hektarlık Devlet Orman statüsündeki kısmı Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Bu statü ile bu alanın piknik , eğlence, gezinti, yürüyüş, peyzaj, manzara- seyir, fotoğraf, doğayı tanıma ,dinlenme ve sessizlik değerlerine sahip kısımlarında yapılacak düzenlemelerle konaklama ve günü birlik amaçlı güçlü bir ziyarete potansiyeli oluşturulacaktır. Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün bu yöndeki planlı çalışmaları devam etmektedir. Diğer taraftan Sayın Bakanımız müjdesini verdiği Kadıralak Göletinin inşasıyla Kadıralak Yaylamız ikinci bir uzungöl olacak ve eşsiz doğası , tabiat parkı , gölü ile birlikte bir bütün olarak ilimizin en önemli Turizm destinasyon merkezi haline gelecektir. 
Kadıralak Yaylası, Veli Tepesi ve halen çalışması devam etmekte olan Erikbeli Turizm tesisi , yakında çalışması başlayacak olan Kalınçam Turizm Tesisi bir bütün olarak değerlendirildiğinde Turizm cenneti olan ilçemizin Turizm tesisleri yönünden büyük bir ihtiyacı karşılanmış olacaktır. 
Başta Fol Deresi ıslah çalışmaları olmaz üzere İlçemize yaptığı bir çok yatırımın yanı sıra bize bu mutluluğu da bahşeden Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayı Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na; ilçemizdeki bütün yatırımları ve gelişmeleri yakinen takip eden, ilgi ve katkısını hiçbir zaman esirgememiş olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ‘ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimize, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Sayın Nurettin TAŞ’a , Orman Genel Müdürü Sayın Bekir KARACABEY’e , Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Sayın Ahmet USTA’ya ,Orman Bölge Müdürü Sayın Mümin DÖNGEZ’e , DSİ Bölge Müdürü Sayın Oğuz KASAP’a, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sayın Akif ÜMÜZER’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum .
Osman BEŞEL
TONYA BELEDİYE BAŞKANI

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr