1. Tonya Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Düzenlendi


19.02.2018 14:21:05     2458
1. Tonya Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Düzenlendi

Tonya Tarihi ve Kültürü Sempozyumu, Tonya Belediyesi Ali Koç Kültür Evi'nde düzenlendi. Tonya tarihininin ve kültürünün ilk defa akademisyenlerce işlendiği ve vatandaşlara izah edildiği sempozyum oldukça fazla ilgi gördü. 

Tonya'nın saklı kalmış tarihinin bilim adamlarınca konu edindiği sempozyuma AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tonya Kaymakamı Bayram Yıldız ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ile ilçedeki devlet erkanı ile birlikte vatandaşlar katıldılar.

İki oturum halinde düzenlenen sempozyumda Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, "Ayanlık Döneminde Tonya'nın Yükselişi" konu başlıklı sunumunda oldukça çarpıcı bilgiler verdi. Tonya'nın ilgili dönemdeki önemine vurgu yapan Hacısalihoğlu, ilçe tarihine damga vurmuş şahsiyetlerden yola çıkarak belgeleri ile adeta dönemin fotoğrafını çekti.

Prof. Dr. Feridun M. EMECEN, Doğu Karadeniz’de Vadi Yerleşmeleri: Tonya Örneği ; Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi BOSTAN: Tonya Nahiyesi'nin İdarî, Sosyal ve İktisadî Yapısı (16-17. Yüzyıllar) ; Ayhan YÜKSEL: Şer’iyye Sicillerine Göre Tonya’da Sosyal ve Ekonomik Hayat ; Veysel USTA: Birinci Dünya Savaşı ve İşgal Yıllarında Tonya ve Çevresi ; Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ: Cumhuriyet Döneminde Tonya ve Çevresi ; Prof. Dr. İbrahim TELLİOĞLU: Trabzon Kültür Tarihi Açısından Tonya ve Çevresi ; Prof. Dr. İhsan GÜNAYDIN: Tonya’da Yerel Kalkınma (Tarım, Hayvancılık, Turizm) ; Prof. Dr. Asiye Mevhibe COŞAR: Derleme Sözlüğüne Göre Tonya Ağzı Söz Varlığı konularında sunumlarını yaptılar.

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr